Foto Hans Speekenbrink

Op 29, 30 en 31 maart 2013 is Rotterdam voor de vijfde keer gastheer van het bruisende Slide Factory European Trombone Festival. Meer dan 145 trombonisten brengen een perfecte mix van klassieke muziek, jazz, nieuw gecomponeerde werken, oude muziek en pop. Geniet van de vele concerten, bepaal mee wie de spannende Slide Factory compositiewedstrijd moet winnen of beleef het spektakel van het mega trombone ensemble en circusartiesten op het Schouwburgplein. Met trombonisten van wereldklasse en de gezellige festivalsfeer is Slide Factory een evenement dat je niet mag missen.

Topsolisten in Rotterdam
Wereldberoemde trombonisten waaronder Ian Bousfield (Wiener Philharmoniker), Blair Bollinger (Philadelphia Orchestra), Stefan Schulz (Berliner Philharmoniker), Denis Leloup (Franse jazzsolist), Ray Anderson (Amerikaanse jazzsolist) en Bill Watrous (Amerikaanse jazzlegende) zorgen voor een spectaculair programma.

Nieuw-Trombone-Collectief
Foto: Ronald Knapp 

Kan dat ook met trombone?
Slide Factory bewijst elke keer weer dat de trombone van alle markten thuis is. Klassiek maar ook veel jazz, pop en nieuw gecomponeerde werken wisselen elkaar in snel tempo af. Veel gehoorde opmerkingen van het publiek tijdens vorige edities van het festival: “Ik wist niet dat dit allemaal kon met een trombone”, “Wat een verrassend leuk concert” of simpelweg “Geweldig”.

Highlights
Anders dan anders is het Europese trombonefestival zeker. Op vrijdag 29 maart doet het Mike Svoboda Quartet met cello, elektrische gitaar, megafoon, zang, bas, accordeon, melodica en trombone “14 attemps to love Richard Wagner”. Ook vindt de sidderende finale plaats van de Slide Factory Compositiewedstrijd. En trakteert de New Cool Collective samen met jong Engels jazztalent Robbie Harvey en Ray Anderson het publiek op opzwepende jazz.

Op zaterdag 30 maart geven de gastsolisten recitals en clinics en brengt het Slide Factory Trombone Choir van meer dan 100 trombonisten spektakel op het Schouwburgplein samen met circusartiesten onder de titel Circus in trombonewonderland. ’s Avonds wisselt het New Trombone Collective and friends klassiek, jazz en nieuw gecomponeerd in snel tempo af tijdens een multimediaal concert.

Zondag 31 maart vinden de gevierde oude muziekspecialisten Sacqueboutiers de Toulouse en jazztrombonist Denis Leloup elkaar in improvisatie. Het Amerikaanse trombonekwartet Maniacal 4 schuwt geen enkel genre met op het programma klassiek, jazz en pophits uit de jaren 70. Het festival sluit af met de klassieke wereldtoppers Ian Bousfield, Blair Bollinger en Stefan Schulz samen op het podium en daarna swingende jazz met levende legende Bill Watrous.

Let op; dit is maar een greep uit het programma!

Meer informatie en kaartverkoop

Ontmoet topmusici en geniet van de geweldige muziek en festivalsfeer op Slide Factory 2013. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar de site www.slidefactory.nl

Poster