Fotograaf: Quinten Swagerman

Een jongleerconcert van Guido van Hout en Arthur Wagenaar

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout laten muziek en jongleren versmelten tot iets heel nieuws. In Sounds Like Juggling wordt gespeeld op zelfgebouwde instrumenten die je bespeelt door jongleren. Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers: zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Sounds Like Juggling is een heel nieuw genre: muziekjongleren (of klankwerpen). Uniek in Nederland.

“Alles moet anders, juist in deze tijd, en daar gaat het jongleerconcert over. Het doorbreken van patronen, en dingen op andere manieren bekijken” aldus Arthur Wagenaar.

De vier spelers zijn tegelijk jongleur en muzikant. Naast van Hout en Wagenaar spelen Aleš Hrdlička (winnaar BNG Bank Circusprijs 2020) en Clara de Mik (Slagerij van Kampen). Eindregie is in handen van Joeri Vos (Veenfabriek, tevens coproducent).

De première van Sounds Like Juggling was op vrijdag 25 september 2020 in Korzo in Den Haag (festival Cirquemania) waarna een landelijke tournee volgt in 2021. Op 19 september is Sounds Like Juggling bij Maaspodium in Rotterdam.

Overal patronen

Het jongleerconcert Sounds Like Juggling is ritmisch, betoverend en zeer verrassend. Maar het is ook inspirerend. Het laat je op een nieuwe manier kijken naar patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit. Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Sounds Like Juggling: versmelting van muziek en jongleren

Componist Arthur Wagenaar (oa. Susies Haarlok) combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Hij zette eerder een omgebouwde piano en 12 overheadprojectoren in een hooischuur (Stads/Einder), en veranderde de smartphone in een muziekinstrument met een gevaarlijke eigen wil (Close Call). In zijn derde voorstelling maakt hij jongleren tot muziek.

Jongleur Guido van Hout (oa. Villa Verdraaid, Gandini’s) maakte eerder jongleervoorstellingen als Droge Druppels en Out of the Box, waarin hij jongleren mixt met muziek, dynamische beeldende kunst en fysiek theater.

Daarnaast spreekt hij op zakelijke events over meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en het doorbreken van routines. Arthur Wagenaar en Guido van Hout werkten eerder samen in Verloren Licht en Villa Verdraaid.

Aankomende data tournee Sounds Like Juggling – september 2021:

19-09-2021  |   15:00-16:00: Maaspodium, Rotterdam

20-09-2021  |   19:30 uur:  Vrijhof, University of Twente, Enschede

26-09-2021: Eindeloos Eiland Festival, Wisenkerke

Check de website voor een recent overzicht.

Meer info:

www.soundslikejuggling.nl

Trailer (binnenversie):

Trailer (buitenversie):

 

CREDITS

concept, compositie en jonglerografie: Arthur Wagenaar, Guido van Hout
instrumentontwerp: Arthur Wagenaar, Dianne Verdonk, Guido van Hout,
performance: Aleš Hrdlička, Arthur Wagenaar, Clara de Mik, Guido van Hout
instrumentenbouw: Vincent Schoutsen
elektronica, software en sensoren: Fedde ten Berge, Ward Slager (STEIM)
sounddesign: Arthur Wagenaar, Dianne Verdonk, Fedde ten Berge, Ward Slager
eindregie: Joeri Vos (Veenfabriek)
bewegingsadvies: Klaus Jürgens
klankadvies: Paul Koek
licht en decor ontwerp: José Warmerdam
techniek: Gijs Oomkes
productieleiding: Annemarie Bakker
zakelijke leiding: Jasper Berben
pr: Marjolein van Ruiten (persbenadering), Quinten Swagerman (beeld, video)
website: Janco van der Kaden
een productie van Guido van Hout en Arthur Wagenaar,
ism. Veenfabriek, Gaudeamus Muziekweek, Werkplaats Diepenheim, Korzo, Delftse Maakweken, Mooi Weer Spelen.

Met financiële steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG fonds, Zabawas en Kattendijke/Drucker.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.