De thuiswedstrijd van Excelsior tegen FC Twente, op zondag 26 oktober aanvang 16.45 uur, staat in het teken van ‘Talentontwikkeling = topsport’. Naar aanleiding van dit programma, bedoeld voor vrouwen van 16 tot en met 24 jaar, is de Noord-tribune tijdens dit thuisduel geheel gereserveerd voor vrouwen. Zo’n 250 vrouwen zullen op dit vak plaatsnemen.

Ballenmeisjes
Naast (oud)deelneemsters en rolmodellen zijn ook verschillende dames(voetbal)teams uitgenodigd om de wedstrijd tussen Excelsior en FC Twente bij te wonen. De vrouwen op de Noord-tribune zullen opvallende rood-zwarte hoedjes dragen. Rond het duel tegen FC Twente wordt de line-up van Kidsclub De Woudies geheel verzorgd door meisjes en hetzelfde geldt voor de vlaggenzwaaiers. Ook zullen er bij dit duel geen ballenjongens, maar ballenmeisjes langs het veld van Stadion Woudestein staan.

‘Talentontwikkeling = topsport’
Het programma ‘Talentontwikkeling = topsport’ is een gezamenlijk initiatief van Excelsior4All, Yes We Care en de A. de Jong Groep en is bedoeld voor vrouwen van 16 tot en met 24 jaar met als doel de afstand die ze hebben tot de arbeidsmarkt te verkleinen en ze maatschappelijk te activeren. Dit gebeurt tijdens een 10-weekse training waarin de jonge vrouwen kunnen werken aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De training bestaat onder meer uit interessante workshops over motivatie en doelen, persoonlijk leiderschap, solliciteren, netwerken, elevator pitchen, positieve psychologie, personal branding en communicatie. Alle workshops worden verzorgd door vrouwelijke professionals die vrijwillig hun kennis en expertise met de deelneemsters komen delen. De training wordt wekelijks afgesloten met diverse sporten, zoals pilates, voetbal, bootcamp of boksen. De sporttraining richt zich op zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en discipline. Een personal trainer houdt rekening met de sportieve ontwikkeling van ieder individu.

Excelsior vrouwentribune

Excelsior wordt aanstaande zondag bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente onder meer gesteund door een tribune vol vrouwen en meisjes. Foto: Carla Vos

Excelsior4All, Yes We Care en de A. de Jong Groep hebben gezamenlijk als doel om met hun activiteiten bedrijven, instanties en mensen maatschappelijk te activeren. De samenwerking tussen de drie partijen is uniek omdat hij drie jaar duurt en een koppeling maakt tussen MVO, sport en het bedrijfsleven. De samenwerking zorgt voor een combinatie van inzichten, expertises en netwerken van de drie organisaties, wat leidt tot veel kennis en mogelijkheden Yes We Care is dankzij de A. de Jong Groep gedurende drie jaar rugsponsor op het shirt van Excelsior.

Tickets
Tickets voor de wedstrijd tegen FC Twente en een speciaal passe-partout zijn te bestellen via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110