De nieuwe sportvoorziening ‘aan de Willem Ruyslaan’ is een feit. Afgelopen donderdagavond werd die feestelijk geopend door deelraadsvoorzitter Peter van Heemst en profvoetballer van FC Oss Sanny Monteiro (woonachtig in Rotterdam-West en kennis van jongerenwerker van Buurtwerk.nl Wendy Rietveld).

U haalt ze zomaar uit het gefotografeerde groepje. De nieuwe sportvoorziening ‘aan de Willem Ruyslaan’? ‘Aan de Speelmanstraat’, zal je bedoelen, denken ongetwijfeld een flink aantal bewoners van die laatstgenoemde straat. Zij waren in het geweer gekomen tegen de ‘verplaatsing’ van de speelvoorziening van de Robert Baeldestraat naar de, laten we maar gewoon schrijven, Speelmanstraat. De Rotterdamse ombudsman tikte de Deelgemeente Kralingen-Crooswijk gevoelig op de vingers.

Het besluit was er gewoon doorheen gejast. ‘Men zou toch nergens een sportvoorziening willen’. Zou inmiddels aan de Robert Baeldestraat een paradijselijke rust zijn ingetreden? De ‘verplaatsing’ van de sportvoorziening kostte bij elkaar zo’n 177.000,-. Er zijn mensen die daar nog heel boos over zijn.

Sportvoorziening aan de Willem Ruyslaan