Sterren voor Van Linschoten en De Groene Weg

Dinsdagavond 19 november waren de beste slagers van Nederland bijeen in het Hulstkamp gebouw op het Noordereiland in afwachting van de uitreiking van de eervolle Sterren.

Keurslager Van Hest in Goirle kreeg als enige de hoogste onderscheiding, nl. 3 Sterren. Vervolgens waren er 14 slagers met 2 Sterren, waarbij Kralingse Keurslager Van Linschoten in de Lusthofstraat en ten slotte 25 slagers met 1 Ster, waarbij De Groene Weg van Theo Pronk aan de Mariniersweg. De toekenning van de Sterren gebeurt na een nauwgezet onderzoek. Er wordt door de jury overal naar gekeken. Niet alleen naar de producten, maar ook naar de presentatie, de inrichting van de winkel, de omgang met de klanten, het personeelsbeleid, de administratie, enz.

Sterren voor Van Linschoten en De Groene Weg

De organisatie is in handen van het vakblad Vleesmagazine. In de voorgaande jaren waren er geen ‘Slagers met Ster’, maar werd de ‘Slager van het Jaar’ gekozen. Bij een van die gelegenheden werd Van Linschoten in de categorie ‘ambachtelijke slagers’ de beste van het land. Slagerij ‘met 2 Sterren’ Van Linschoten vierde afgelopen zaterdag feest met een proeverij van Italiaanse vleeswaren. Arjan Blankerts van ‘Vers Alert’ liet de voorbijgangers op de Lusthofstraat snoepen van Italiaanse droge worsten en hij serveerde er op verzoek heerlijk warme bospaddestoelensoep met kalfsgehaktballetjes bij. Uit de keuken van Van Linschoten, natuurlijk!

groeneweg1348