Sytsia in de ban van zand

jun 14, 17 Sytsia in de ban van zand

Bewoner van De Esch Sytsia Kleij is in de ban van zand. Sytsia: ‘Het is namelijk zo dat ik het helemaal te gek vind hoeveel soorten zand er zijn, qua kleur, structuur en samenstelling. Rood zand, wit zand, zwart zand, heel verschillend, van poederfijn tot grof grind en steentjes of schelpengruis.

Afkomstig uit alle windstreken, maar ook uit de Maas (Nesserdijk). En dan nog de historie … Het is echt te gek én verslavend, want ik heb het idee opgevat om een klein glazen buisje te vullen met zand c.q. diverse zanden, dat aan een kettinkje of koordje en ziedaar: je hebt een uniek zandsieraad’.

Zandsieraden
De zandsieraden zijn voor alleszins schappelijke prijzen te koop bij CIGO in het Winkelcentrum De Esch aan de Rijnwaterstraat te Rotterdam en op zondag 25 juni is Sytsia Kleij present op de Wijkmarkt in De Esch, mét haar zandsieraden, van 14.00 tot 17.00 uur.

Sytsia Kleij

Als je een zandsieraad aanschaft bij Sytsia Kleij, krijg je een kaartje mee waarop zij nauwgezet de herkomst van de verschillende soorten zand heeft opgeschreven.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *