Lansingerland gaat als eerste in Nederland massaal testen op corona. Wij waren ineens bekend in Nederland. Ik dacht: natuurlijk doe ik mee hoe en waar horen wij wel.

Op woensdag 13 januari lag er al een brief in de bus van de GGD Rotterdam en het Erasmus MC. Een oproep aan de bewoners om zich te laten testen. Wij werden verzocht te bellen aan de hand van je postcode. Een dag later ging ik met schoonzoon Johan en dochter Nora al naar het testlokaal op Rotterdam The Hague airport.

Toen wij aankwamen zag je in de verte grote witte tenten met veel mensen die je via een route naar de parkeerplek wezen. Via ijzeren platen was er een route naar de tenten waar je, zoals bij de Efteling heen en weer kon lopen op gepaste afstand van elkaar wat aangegeven werd met stickers op de platen. Binnenin de tent moesten we ook de stickers op de vloer volgen.

Als eerste was er een loket waar je de brief met een streepjescode voor het raam moest houden en kreeg je uit een kleine opening een buisje met de test benodigdheden. Hier stond je naam op. Daarna werd je verwezen naar een ruimte waar een nummer op stond. Ik had nummer 21. Binnen stonden 2 dames  aan wie je de test benodigdheden moest afgeven. Hierin zaten de beroemde stokjes met watjes. Eerst in de keel, want volgens de dames was dit het makkelijkste en toen in je neus. Alles was zo voorbij en eerlijk gezegd voelde ik haast niets. Via een andere route weer naar huis.

Een dag later werd ik om 10.00 uur gebeld door een aardige heer die zei gefeliciteerd, u bent negatief. Daarna maakte hij nog een gezellig praatje.

Een lang verhaal maar ik ben onder de indruk dat in zo een korte tijd zo een grote organisatie geregeld wordt. En dat voor 63.000 personen, die binnen 14 dagen getest moeten worden. Hulde aan iedereen die hier aan meegewerkt heeft en nu nog bezig is.

Dat dit echt nodig is, bewijst dat ik zaterdag weer een brief in mijn bus ontving van de naaste buren in het verzorgingstehuis De Oudelandse Hof met de mededeling dat zij weer getroffen zijn door het coronavirus.

Maar de vraag wie nu het eerste aan de beurt is voor de vaccinatie, is niet makkelijk te beantwoorden. Ik zou het ook niet weten.

Blijf gezond.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.