Van links naar rechts: Jos van Veen, Dien van Driel-van Hamburg, Aad van Driel, Gré van Driel-van Hamburg, Henk van Driel en John van Assendelft.

De twee broers Henk (90jr.) en Aad (88jr.) van Driel trouwden 65 jaar geleden gelijktijdig in het Rotterdamse stadhuis met de twee zussen Gré (90jr.) en Dien (88jr.) van Hamburg. Dat heuglijke feit werd herdacht en gevierd  afgelopen maandag 25 juli. Beide echtparen genieten een goede gezondheid en ‘doen alles nog zelf’, zoals het huishouden en boodschappen halen. Het feestje werd gevierd in het huis van Henk en Gré, op de 20e etage in een van de woontorens aan de Buitenbassinweg in De Esch.

Aad en Dien wonen in dezelfde woontoren, ook op de 20e etage, met een fenomenaal uitzicht op de druk bevaren Maas. Het lijkt erop dat de twee broers en twee zussen gezamenlijk door het leven gaan maar dat is niet zo. Wel waren ze als jonge echtelieden aanvankelijk ’s zomers op hetzelfde vakantiepark in Drenthe te vinden. Hun caravans stonden naast elkaar. Daarna gingen ze afzonderlijk op vakantie en zagen veel van de wereld.

Esso
Aad van Driel was expediteur een werkte voor expeditiekantoor NBK. Henk van Driel schopte het bij Esso in de Botlek van elektricien tot hoofdoperator. Hij zag toe op de veiligheid. Dien en Gré deden het huishouden. Gré en Henk kregen een zoon en Dien en Aad twee zoons en een dochter, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Feyenoord
Dien turnde in haar jonge jaren en Gré ging naar gymnastiek, Aad voetbalde jarenlang bij Zwart Wit en Henk liet zich ook niet onbetuigd maar vond zichzelf geen goede voetballer. Jong geleerd is oud gedaan. Aad gaat zo’n drie keer per week naar de moestuin en is fervent Feyenoordsupporter. Gré en Dien maakten vele borduurwerken met bijvoorbeeld een voorstelling van een tempel in Thailand en historische kledingstijlen. Die sieren de muren van hun woningen. Henk fietst dagelijks om fit te blijven.

Zalmhuis
Nadat Henk en Gré in 1994 aan de Buitenbassinweg waren gaan wonen, volgden enige jaren daarna Aad en Dien. Natuurlijk na de tip dat er een woning op dezelfde etage vrij zou komen. Komen ze dagelijks bij elkaar over de vloer? Eten ze gezamenlijk? Nee, beide echtparen hebben hun eigen leven,. Wel gingen ze afgelopen maandagavond gevieren eten in het Zamhuis.

Leden van de Wijkraad Kralingen, Jos van Veen en John van Assendelft kwamen langs met een mooie bos bloemen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.