The Ultimate Black Gospel Festival keert, na twee edities in het concertgebouw de Doelen, terug maar nu in Theater Zuidplein waar het allemaal is begonnen. Het thema van “The Ultimate Black Gospel Festival 2014” is: Women ’N Gospel.

Vanaf het prille begin speelden vrouwen een belangrijke rol in de gospelwereld. Women ’N Gospel is een ode aan de vrouwen die, aan het grote publiek, de gospelmuziek bekendheid hebben gegeven. Internationaal bekende namen zoals: Mahalia Jackson, Jolanda Adams, Cece Winans, Jessica Reedy, The Clark Sisters en Mary Mary. In Nederland zijn Birgit Lewis, Pearl Jozefzoon, Michelle David en Joany Muskiet bekende namen in de gospelwereld.

De rol van vrouwen in gospel komt op verschillende manieren tot uiting in Women ‘N Gospel. Dit jaar worden alle optredens verzorgd door vrouwen, onder wie Evelyn Amo, Hellen Simson, Bellita Carol en G-Roots. Naast zang, is ook “spoken word” van Nadira Jansen en Jimmursia Wezer onderdeel van deze Pinkstereditie.

Het geheel wordt door een live band begeleid, onder leiding van Marck Oemar. Lappie’s groot bazuinorkest zal, om een traditie in ere te houden, het publiek wederom met prachtige muziek opvrolijken. De Rotterdamse zangeres Tasha’s World zal samen met G-Roots een optreden verzorgen. De presentatie is in handen van Jostha Delima. Een middag/avond programma vol soul, blues, jazz & funk en wereldmuziek onder de noemer Gospel!

Stichting TRC Promotion, organisator van dit festival, haalt de gospelmuziek uit de traditionele, religieuze setting en brengt het genre onder de aandacht van een breed publiek. Stichting TRC Promotion, is sinds 1993 actief op het gebied van gospelmuziek en talentontwikkeling in Rotterdam. Het doel is om talenten uit diverse stromingen een podium te bieden om hun creatieve vaardigheden verder uit te bouwen en hun talent op een hoger niveau te brengen.

The Ultimate Black Gospel Festival
-zondag 8 juni 2014 – aanvang 16:00 uur – 21:00 uur
Theater Zuidplein – Tickets € 17,50 – Kinderen tot 12 jaar betalen € 10,=.
Tickets via: theater Zuidplein: www.theaterzuidplein.nl / telefoon: 010-2030203

Meer informatie: “http://www.ultimateblackgospel.nl” en “http://www.theaterzuidplein.nl

black-gospel02

black-gospel03