De PvdA Kralingen-Crooswijk had het feestelijke ‘kerstdiner voor de wijk’ georganiseerd, afgelopen woensdag- én donderdagavond in Hotspot Hutspot – ‘Krootwijk’. Twee avonden, beide voor 45 mensen, anders zou het te massaal geworden zijn, aldus plaatelijke PvdA-er Dik Vuik. Uitgenodigd waren ‘actieve bewoners’, die gedurende de maaltijd vertelden over hun bezigheden in hun buurten.

In ‘Krootwijk’ genoten de genodigden van een uitgebreid menu – salade met zalm vooraf en vervolgens als hoofdgerecht, diamanthaas (van het rund) met paprikasaus, spruitjes, sperzieboontjes en (met kaas) gegratineerde aardappelen. Er kon ook worden gekozen voor appelcompôte. De maaltijd werd afgesloten met een kaasplankje en crème brulée. Alena, dochter van Leyla en Oktay Ünlü, hielp mee in de keuken. Zij strooide de suiker op de puddinkjes die vervolgens door chefkok Manuela in vuur en vlam werden gezet.

Amba Klapwijk
Donderdagavond werd het PvdA kerstdiner opgeluisterd door het optreden van de 19-jarige Kralingse Amba Klapwijk – eerstejaars student compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij speelde op haar viool 2 delen uit de Tweede Partita van Bach. ‘Geen dag zonder Bach’, aldus Amba. De partner van haar moeder, Meroen Klarenbeek fungeerde als muziekstandaard.

Amba Klapwijk Hotspot Hutspot

Amba heeft auditie gedaan bij het Nederlands Studenten Orkest, is toegelaten en heeft haar eerste repetitieweekend al achter de rug. Vanaf 27 januari repeteert het orkest een week lang in Someren (Noord-Brabant) met aansluitend een concert aldaar. Daarna gaat het orkest langs 10 Nederlandse concertzalen met pianist Arthur Jussen als solist. Op 15 februari zijn ze te beluisteren in Rotterdam, in de Doelen. Op 16 februari volgt het optreden in het Concertgebouw in Amsterdam en de dag daarna vertrekken de muzikale studenten naar Madrid voor een aantal concerten, waaronder in het conservatorium. Zie: www.nso.nl en www.dedoelen.nl.

Reserveren
Hotspot Hutspot – ‘Krootwijk’: wijkrestaurant en werkervaringsplek, waar je voor weinig geld heel lekker én gezellig kunt eten. Voor 8 euro heb je een driegangenmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Met een drankje erbij wordt het ca. 10 euro. De keuken van Hotspot Hutspot aan de Goudse Rijweg is op woensdag en donderdag geopend, van 17.30 tot 19.30 uur. De professionals Khalid en Manuela (kok) houden alles in het gareel. Reserveren? Zie: www.hotspothutspot.nl. Steeds op dinsdag prijkt daar het menu van de week.

Hotspot Hutspot – ‘Krootwijk’, Goudse Rijweg 651A, Rotterdam-Crooswijk, telefoon: 0651-810675.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]