• Op de bouwplaats aan de Lusthofstraat wordt doorgewerkt

Terwijl het in de rest van Nederland nu of binnenkort bouwvak is, werken ze op de kop van de Lusthofstraat door. Zelfs op zaterdag. Bouwer IBB Kondor probeert zo een deel van de opgelopen vertraging te verkleinen.

door Coby Jansen

“Deze vertraging is ontstaan door een aanpassing in de constructie van een deel van het gebouw”, aldus de bouwer. Daardoor moest een gedeelte van de al gestorte betonwanden worden weggeboord. De omgeving van deze bouwplek heeft dat maandenlang meebeleefd. Inmiddels staan er nieuwe wanden en zie je ook op deze plek aan de noord-west kant van het complex dat het wat begint te worden.

appartementen van kralingen

Imago
De bouwer heeft bij de vervanging van de wanden ook een aantal andere veranderingen aangebracht waardoor de rest van de bouw sneller kan verlopen dan eerst ingeschat, zegt Gjalt Rameijer, zegsman van IBB Kondor. Men verwacht de oplevering van het gehele bouwwerk eind april 2014 waar bij de start van de bouw op december 2013 werd gericht. IBB Kondor hoopt dat het imago van het complex niet onder de vertraging lijdt. “Het gebouw is straks van hoge kwaliteit, staat op een mooie plek en als geïnteresseerden onze informatie zien en t.z.t. een woning binnen kunnen bekijken dan verwachten wij zeker interesse van potentiële kopers”, besluit Rameijer.

appartementen van kralingen

Zie: www.appartementenvankralingen.nl