Voor het derde jaar op rij liet een beeldend kunstenaar zich inspireren door de bijzondere Botanische Tuin Kralingen. In het seizoen 2021-2022 was dat Vladimir Radujkov. Hij woont nog geen 50 meter van de tuin en was al een regelmatig bezoeker. Mooier kon het niet: de Vrienden van de Botanische Tuin wilden graag een kunstenaar uit de nabije omgeving. Dat Vladimirs stijl formeel abstract maar fundamenteel natuurgericht en geïnspireerd is, dat paste al even goed.

Vladimir: Inspiratie ligt in maandelijkse veranderingen in plantengroei, vervaging, kleurveranderingen, lichtveranderingen en algehele uitstraling van de tuin.

Iedere maand maakte de Vladimir tijdens een bezoek aan de tuin een reeks foto’s die werd verwerkt tot een moodboard met kleurstalen en texturen. Dit moodboard was de basis voor het schilderij van die maand. Alle schilderijen zijn 100 x 100 cm groot en uitgevoerd in acryl op canvas. Na een jaar ontstond  een reeks van 12 schilderijen die een geheel eigen beeld geeft van de natuur in de tuin door het jaar heen. (Tekst: Vrienden van de Botanische Tuin. Bewerkt)

Foto’s in hoge resolute hier

 

Chrysalid Gallery
Alle schilderijen hangen nog tot en  met zaterdag 21 januari in Chrysalid Gallery, Coolsestraat 142, Rotterdam. De expositie was op zaterdag 7 januari voor ’t eerst te bezichtigen. Namens de Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen kwam Nel van Holst een kijkje nemen. Samen met Vladimir Radujkov ging ze op de foto. De schilderijen van Vladimir zijn te koop. Zie voor de openingstijden en contact met Chrysalid Gallery de onderaan vermelde site.

www.vladimirradujkov.com

botanischetuinkralingen.nl/post/artist-in-residence-vladimir-radujkov-2021-2022

www.chrysalid.art

natuurstad.nl/botanische-tuin-kralingen

De artists in residecve die Vladimir Radujkov voorgingen:

desteronline.nl/afsluiting-van-het-magische-jaar-in-de-botanische-tuin-kralingen(Willem van Hest)

desteronline.nl/herba-et-ludos (Inge Hoefnagel en Mirian Zimmerman)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.