Onlangs hoorde ik dit verhaal dat ik met jullie wil delen. Een vrouw ontmoette haar jeugdliefde. Oude herinneringen kwamen boven. Vooral de mooie. Want dat het uit was gegaan omdat hij haar gedumpt had, was ze even vergeten. Dat je alleen de goede dingen wilt onthouden vind ik prima, maar blijf met beide benen op de grond. Want vroeg of laat komt die oude sores weer omhoog. Niet voor niks ben je toen uit elkaar gegaan.

Ze waren blij elkaar weer te zien. Al twee dagen na hun ontmoeting spraken ze af. Na een avond stappen zijn ze naar zijn huis gegaan. Zo gezegd was het uit met zijn vriendin. Dat leek ook zo. Zijn huis vertoonde geen sporen had van een aanwezige vrouw. Dat leek de vrouw een reden om te blijven slapen. Ze gingen met elkaar naar bed. Hij wilde geen condoom gebruiken. Want, zo beweerde hij: ‘hij had geen ziekte onder de leden’. Ze stemde toe zonder condoom naar bed te gaan. OP dat moment ben je in extase en kan je niet meer helder denken en neem je beslissingen waar je later spijt van kunt hebben.Ze bedreven de liefde het was in haar ogen vertrouwd. Omdat ze dacht, dat was toch mijn jeugdliefde. Maar ze vergat dat er heel veel is gebeurd nadat hij haar had verlaten.

Hij was liefkozend en liefdevol naar haar toe. Te mooi om waar te zijn. Voldaan ging ze huiswaarts. Nog geen 24 uur na hun ontmoeting kreeg ze een bericht. Ze opende het snel dacht dat het een intiem bericht zou zijn als vervolg van hun passionele nacht samen. Vreemd, maar hij vroeg of ze hem met spoed kon bellen. Ze had totaal geen idee waarvoor. Omdat ze in beslag werd genomen door de dagelijkse dingen vergat ze te bellen. Ineens kwam er van hem een een sms bericht op haar telefoon. Ze opende die snel en verbleekte. Hij schreef het volgende: Ik heb een lichte, bacteriële infectie opgelopen. Ik weet niet of ik het van jou heb of van mijn vriendin. Ik ga naar de dokter. De dag nadat ik met jou naar bed ben geweest zag ik slijm op mijn geslachtsdeel… Vergeef mij, maar ga ook naar de dokter. En kuur van tabletten en het is zo over. Ik denk dat het een heel lichte infectie is die snel verholpen kan worden. Ik moet bekennen dat ik echt blij was om je te zien. Maar vergeef mij. Stuur mij geen berichten meer via de telefoon. Maak geen contact meer. Want het is weer ‘aan’ met mijn vriendin. Ze kijkt wel ‘s in mijn telefoon. Dan is het oorlog als ze berichten van jou zal zien. Lieve schat, God bless you en forgive me.

Ze was kapot vanwege zoveel hardheid nadat ze zo kort geleden nog het bed met elkaar hadden gedeeld. Was in paniek omdat ze dacht, stel dat het meer is dan alleen een bacteriële infectie. Stel dat het gewoon aids is dat hij heeft. Ze was zo van slag. Kon haar hart nergens luchten omdat ze zich schaamde om bij het verhaal te vertellen dat ze geen condoom had gebruikt. Anno 2015, met alle voorlichting die je krijgt, zou je zeggen dat weten wij toch al? Helaas dus niet. Wat nu? Haar dagelijks leven ging verder en ze dacht: dit gelooft niemand. Hoe kon ik zo stom zijn om zonder voorbehoedsmiddelen met hem naar bed te gaan? Nu zat ze met de shit die er op dat moment heel somber uitzag.

Ze besloot naar de GGD te gaan om zich te laten testen op geslachtsziekten en aids. Tot haar grote opluchting had ze alleen een geslachtsziekte en kon dat verholpen worden. Ze besloot die jeugdliefde uit haar leven te wissen. Ze dacht: je kan wel boos zijn op hem maar jij was er zelf ook bij en hebt ook de mogelijkheid om te zeggen wat je wel en niet wilt. Zo goed en zo kwaad als het ging pakte ze haar leven weer op. Wat ze niet voor mogelijk hield is dat die jeugdliefde haar kort daarna weer benaderde of ze nog konden afspreken. Toen is ze op haar strepen gaan staan en heeft gezegd: maak geen contact meer met mij. Vaarwel! Ik vond dat heel sterk, want iedereen, zeker als alleenstaande, snakt naar aandacht. Waak ervoor dat je wel de goede aandacht krijgt.

Lita Gunther