Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks voor te lezen bij een gezin thuis. In Rotterdam wonen namelijk veel gezinnen die hulp met taal kunnen gebruiken.

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers 20 weken bij gezinnen thuis voorlezen. Er wordt voorgelezen aan kinderen tussen 2 en 8 jaar, die moeite hebben met de Nederlandse taal. De voorlezer gaat samen met de kinderen boeken lezen en de ouders worden hierbij betrokken, zodat zij het voorlezen uiteindelijk over kunnen nemen. Hierdoor leren de kinderen meer woorden, kunnen ze makkelijker lezen en beter meekomen op school. Uiteraard staat het leesplezier voorop!

Tijdens het voorleestraject wordt u begeleid door een coördinator. De coördinator gaat soms met u mee naar het gezin en is bereikbaar voor vragen of advies. Ook organiseert de projectleiding regelmatig workshops, zodat u andere voorlezers leert kennen en goed voorbereid van start kunt.

Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden bij VoorleesExpress Rotterdam via 010-4863022 of via voorleesexpress@stichtinghoedjevanpapier.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.