Rotterdam – Agenten hebben vijf mannen aangehouden vanwege vuurwapenbezit. De agenten vonden het wapen bij een auto na een éénzijdige aanrijding op de Abram van Rijckevorselweg, op dinsdagmiddag omstreeks 14:30 uur.

Tijdens hun surveillance zagen agenten een auto met hoge snelheid voorbij rijden. Nog voordat een achtervolging kon beginnen raakte de auto van de weg en kwam tegen een paal tot stilstand. Bij de auto vonden de agenten op straat een vuurwapen. Twee inzittenden van de auto zijn ter plaatse aangehouden. De politie zocht in de omgeving naar drie andere inzittenden, die volgens getuigen zouden zijn weggerend.

De politie kreeg twee mannen, die te voet probeerden te vluchten, in zicht. Eén verdachte werd aangehouden op het Oostplein. De andere volgde kort daarna op de Burgemeester van Walsumweg. De vier arrestanten zijn naar het politiebureau gebracht. Eén van hen moest eerst langs het ziekenhuis om een hoofdwond die hij bij het ongeval had opgelopen te laten hechten.

Omdat er sprake was van een vijfde verdachte stopte de politie haar zoektocht niet. De nog voortvluchtige man werd uiteindelijk bij het Toepad gevonden. Hij probeerde zich in een sloot te verstoppen. De politie onderzoekt de zaak en de beweegredenen van de mannen.

politie 2
Bron: Politie.nl