Vanaf 1 januari doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in de Esch, omdat wij de mensen meer  gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat de mensen gelukkig zijn!

Resultaten
We hebben al flink wat aanmeldingen gehad van lieve mensen die als wijksteunvriend wat tijd willen besteden aan een oudere. De laatste match was tussen twee mannen die met elkaar in contact gebracht zijn en samen wat activiteiten gaan doen. Maar er is ook een mevrouw die al wat ouder is maar supergezond en actief. Zij schildert graag en gaat optrekken met een nóg oudere dame die ook interesse voor schilderen heeft. Misschien gaan ze heel wat anders samendoen of alleen maar praten. In ieder geval gaan ze wat voor elkaar betekenen. Het is zo mooi om te zien hoe een klein beetje steun kan helpen!

Nog gevraagd
We zoeken nog zeker één, maar hopelijk zes mensen die wekelijks als wijksteunvriend twee uur van hun tijd willen delen met anderen. We zoeken nu in het bijzonder naar een wijksteunvriend die met regelmaat een potje wil schaken met een meneer die schaken geweldig vindt. En we zoeken iemand die één keer in de week wat boodschappen wil doen voor een meneer die bijna niet de deur uit kan en daardoor niet gezond eet.

Maar bent u iemand die wel hulp wil bieden maar totaal iets anders wil doen? Laat het dan toch weten, want we krijgen steeds meer aanmeldingen en u bent echt zeer waardevol.
Heeft u twee uur in de week tijd om te ondersteunen? Laat dat dan alstublieft weten!

Dit jaar zoeken we 20 à 25 wijksteunvrienden en we hebben al 19 geweldige mensen gevonden. Dus we zijn nog op zoek naar 1 à 6 personen die ook een handje willen helpen. Bent u dat?

Kunt u niet iedere week, maar één keer per twee weken of eenmalig ondersteunen? Laat het dan ook weten. We gaan graag met eenieder in gesprek en we kijken altijd naar de mogelijkheden!

Belangrijk is wel om te weten dat een V.O.G. vereist is. De kosten van de VOG vergoeden wij zeker.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979 website: www.super-actief.nl  www.facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.