Eindejaarsbijeenkomst Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk in BlueCity

Afgelopen vrijdag 13 december vond de traditionele eindejaarbijeenkomst van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk plaats in BlueCity, het voormalige Tropicana. Daar werden de zgn. Zonnetjes uitgereikt aan de initiators van de bewonersinitiatieven die eruit sprongen, het afgelopen jaar. Tevens werd de ‘Boezemvriend’ uitgereikt, de hoogste onderscheiding van Kralingen-Crooswijk. Voormalig cultuurscout Jolanda Copier leidde de bijeenkomst.

De Zonnetjes (elk 500,- waard, te besteden aan het onderscheiden project) gingen naar: Ton van Dam voor de Lichtjesavond op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Kerhoflaan, Stichting Crooswijk (Marielle de Jong) voor in het bijzonder de organisatie van Koningsdag dit jaar in Crooswijk, Claus Oordt voor de lesbrief  voor basisschoolkinderen ‘Crash in Crooswijk’ (hij is niet de enige daarbij betrokkene, plaatselijk historicus Dik Vuit werkt daar ook aan mee), Yasmila van Vliet voor ‘Schoon De Esch’ (speels schoonmaakproject, met ‘afvalslingers’), Ondro Bong voor onder meer het maandelijks organiseren van een smakelijke zeer Surinaamse maaltijd in De Nieuwe Branding, zie: desteronline.nl/ondro-bong, Marvin Vreeswijk voor zijn project ‘Alfabet Soep’ dat gaat over woordkunst en waarbij vooral kinderen plezier hebben.

Het hoogtepunt hoort aan het eind en dat was tevens een grote verrassing voor de gelukkige. In haar wijsheid had de gebiedscommissie besloten om Jolanda Copier, jarenlang cultuurscout in Kralingen-Crooswijk, te onderscheiden met de ‘Boezemvriend’. Ja, daar reken je niet op als je gevraagd wordt de bijeenkomst te leiden. Jolanda was er heel erg blij mee. Zie ook elders in deze krant het verslagje van haar ‘afscheidsborrel’. Winish Chedi maakte de fotoreportage van de eindejaarsbijeenkomst.

Foto’s in hoge resolutie hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.