Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bewonersvereniging Kralingen-Oost, BKO, op woensdag 16 januari van dit jaar, werd het boekje ‘Door Kralingen-0ost’ gepresenteerd. Dat, omdat de bewonersvereniging het afgelopen jaar 35 jaar bestond.

De nieuwjaarsbijeenkomst vond plaats in de Sociëteit De Jockeyclub van de Rotterdamsche Manège aan de Kralingseweg 120. De zaal vol. Niet voor niets, want op het programma stond ook de presentatie door (initiator) Anne Gercama van de Kralingse Stichting Muzikc (www.muzikc.nl).

Katja Dirven-Didychenko (cello) en Roderigo Robles de Medina (piano) luisterden de bijeenkomst op met muzikale klanken en niet de eerste de beste. Achtereenvolgens werden gespeeld: Air  van Bach, een bewerking van een deel uit de Zauberflöte van Mozart, een vocalise van Rachmaninov, de Vuurdans van De Falla en als toegift De Zwaan van Saint-Saëns. Als er zo mooi wordt gespeeld, houden zelfs de bewoners van Kralingen-Oost zich stil. Misschien helpt dat ook Muzikc dat op zoek is naar steun (sponsoren), met name voor het Beethovenjaar 2020 (Beethovens 250ste verjaardag). De concerten van Muzikc zijn altijd in Cultureel Centrum Pro Rege aan de Oudedijk. Dus lekker dichtbij.

‘Door Kralingen-Oost’ is een zeer lezenswaardig boekje, fraai geïllustreerd,  waarin menigeen die in Kralingen woont veel zal herkennen en alsnog aan de weet kan komen. Het gaat niet alleen over ‘Oost’ maar ook over de ontstaansgeschiedenis van wat tot 1895 het zelfstandige dorp Kralingen was. Kralingen werd een wonderlijke mengeling van dorps- en boerenmensen en vertegenwoordigers van de gegoede Rotterdamse stand. Patriciërs zou men ze kunnen noemen.  Een flink aantal ‘highlights’ passeert de revue, alsmede een aantal (historische) figuren en Kralingse geschiedenissen.

Als u lid wordt van de BKO, krijgt u het boekje gratis (zolang de voorraad strekt). Anders moet u naar boekhandel Amesz op de Voorschoterlaan. Daar kost ‘Door Kralingen-Oost’ maar 10 euro. Zie ook: www.kralingen-oost.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.