Het is een trend dat jonge mensen in hele dure auto’s rijden. Als ze gewoon rijden, is er niks aan de hand. Waar ze geen idee van hebben, is dat ze met hun roekeloze rijgedrag onschuldige medeweggebruikers in gevaar brengen en zelfs de dood in kunnen jagen.

Ze rijden keihard, voelen zich het mannetje. Ze scheuren door de dorpsstraten waar langzaam rijden verplicht is. Ze Letten niet op en mochten ze het wel in de gaten krijgen dat ze een gevaar zijn op de weg, dan is het vaak te laat. Want op het moment dat ze op hun rem trappen, is het kwaad al geschied. Ze verliezen de macht over het stuur met alle gevolgen van dien. Hele gezinnen worden aangereden. Zo zag ik pas nog dat van een family veel mensen ter plekke overleden zijn.

Omdat je als family vaak samen in de auto zit. Je denkt dat je met z’n allen van A naar B gaat. Je beseft niet dat je misschien nooit meer thuis zal komen. Praat met je kids, dat de weg niet alleen van hun is. Wil  je scheuren net als Max Verstappen? Ga je inschrijven bij een raceclub, dan kan je daar je agressie kwijt bij het scheuren over het circuit. Elke dode is er een teveel. Er zijn eigenlijk alleen maar verliezers, want als bestuurder kom je het trauma dat je veroorzaakt hebt nooit meer te boven.

Lita Gunter


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.