Nu ik veel thuis ben door corona komen niet alleen de foto’s die je weer bekijkt maar zeker ook de herinneringen aan vroeger boven water. Zoals het begin van de club Vredenoord die is opgericht in Kralingen West in 1961.

Rotterdam was in opbouw en er moest veel gebeuren. Van 1965 tot 1974 was de PvdA-er Wim Thomassen de burgemeester van Rotterdam. Hij was veel in de wijken te vinden maar ook in de binnenstad waar veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvonden.

Voor de buurtverenigingen die ieder jaar groots Koninginnedag vierden, was het een eer als om de paar jaar de burgemeester en zijn gevolg op bezoek kwam. Ook zijn vrouw was dan aanwezig. Bij binnenkomst in de nog oude club zag ik dat de vrouw van de burgemeester een grote bos bloemen bij zich had. Welke zij had ontvangen bij een bezoek aan een andere vereniging. Wij als vereniging hadden hier niet aan gedacht. Op de tafels hadden wij oranje plantjes in potten staan die ik toen het gezelschap vertrok van de tafels pakte en aan mevrouw Thomassen meegaf.

Een paar maanden laten was er een feest op de Coolsingel. De jongeren van Vredenoord hadden toen een kar versierd met teksten als ‘Wij willen een nieuwe club’, want de oude club was een verbouwd woonhuis in de Blaardorpstraat dat aan de brandgrens stond. Aan de overkant stond de dependance van het Libanon Lyceum. Die moest plaatsmaken voor een nieuwe school. Vredenoord wilde daar ook graag een plekje hebben. Dit gebeurde later, scholen en clubgebouw op hetzelfde terrein met ertussenin een gymzaal. Dankzij de versierde kar op de Coolsingel en zeker ook door burgemeester Thomassen en zijn vrouw die ik als dank tijdens de optocht een zakje oranje bloemenzaadjes gaf.  Terugdenkend aan het oranje plantje op Koninginnedag. Wij moesten er samen om lachen.

Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.