Denksportcentrum Rotterdam organiseert van 21 augustus tot en met 29 augustus de Erasmus Bridge- en Schaakweek. Het programma bevat activiteiten voor beginners, clubspelers en wedstrijdspelers en is extra feestelijk ter gelegenheid van de nieuwe locatie waarnaar het Denksportcentrum recent is verhuisd: de Grandstand CHIO Kralingen. Het is het eerste grote toernooi in Nederland sinds 2 jaar.

Anneke van der Meer, voorzitter Stichting Denksportcentrum Rotterdam: “In coronatijd zijn wij met bridgewedstrijden doorgegaan op internet. Dat voelt toch een beetje als surrogaat, want het plezier aan tafel is minstens zo belangrijk als het spel. Sinds juni spelen we op kleine schaal weer live. We zijn blij nu ook weer live toernooien te kunnen organiseren. We spelen aan grote tafels in een ruim opgezette zaal die goed is geventileerd. We vinden het belangrijk dat iedereen nog voldoende afstand kan houden.“

Berry Westra en Jan Timman
Het Denksportcentrum haalt ook toppers voor de Erasmus Bridge- en Schaakweek naar Rotterdam. Berry Westra, voormalig wereldkampioen en bekend bridgeauteur, geeft op zaterdag 21 augustus een clinic voor beginnende bridgers. Schakers kunnen hun krachten meten met Jan Timman die op woensdagavond 25 augustus een simultaan wedstrijd speelt. Het totale programma bestaat uit 14 toernooien, voor jong en oud.

Anneke van der Meer: “Denksport heeft jong en oud veel te bieden. Uitdaging, mentale fitness en plezier. De ene speler is fanatieker dan de ander, maar de gemeenschappelijke factor is dat passie voor het spel en plezier samengaan. Het brengt mensen samen, jong en oud en stadsgenoten met verschillende achtergronden. Wij zetten ons in om de denksport in Rotterdam en de regio een goede toekomst te geven.”

Denksportcentrum Rotterdam
Denksportcentrum Rotterdam huisvest 5 bridgeverenigingen, biedt bridgecursussen aan en organiseert denksportactiviteiten waarvoor je geen lid hoeft te zijn. De locatie is speciaal ingericht en toegerust voor denksporten. Denksportcentrum Rotterdam wil de ontmoetingsplek in Rotterdam zijn voor mensen met een passie voor denksport en -spel.
Zie voor het programma Erasmus Bridge- en Schaakweek: denksportcentrumrotterdam.nl/erasmus

Inschrijven
denksportcentrumrotterdam.nl/inschrijvingen. Vragen of hulp bij inschrijven nodig? Mail naar erasmus@dscr.nl of bel Eric Langbroek 06 83776896.

De simultaan op 25 augustus tegen Jan Timman is volgeboekt.
Het hoofdtoernooi schaken op 28 augustus is volgeboekt. De jeugd kan zich nog aanmelden voor het jeugdschaaktoernooi op donderdag 26 augustus.

(ingezonden mededeling Denksportcentrum Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.