Eigenlijk is ELKE dag moederdag. Maar ik snap dat ze bepaalde dagen in het leven roepen om anderen wakker te schudden. Zo van: vergeet je moeder niet. Helaas zijn er hele volksstammen die vergeten hun ouders te waarderen. Dan is dit een wake-upcall.

Ik heb het geluk dat mijn kids altijd betrokken zijn bij mijn leven. In die zin dat ik WIL dat zij zich geen zorgen hoeven te maken om mij. Ik wil dat ze hun leven gaan leiden en de wereld gaan ontdekken in hun eigen tempo.  Belangrijk is dat ze weten dat ik er ben en dat ik oké ben. Ouders zijn zo speciaal. Niet altijd uiteraard. Maar bij het juiste scenario mag ik ervan uitgaan dat kids in een gezond leefklimaat opgroeien.

Als jij je kids dat niet biedt, dan blijven ze jou kwalijk nemen dat ze geen gezonde jeugd hebben gehad. Dus, een Moederdag waardering moet je ook verdienen. En dat is die investering tijdens het opgroeien. Dat je er voor ze bent. Dat je ze laat voelen dat niemand aan ze komt. Dat ze 100 % op je kunnen rekenen, no mather what. Want juist in bad times letten kids erop dat je er ook voor ze bent. Dus dankzij de wisselwerking tussen moeder en kind ontstaat er uiteindelijk een Moederdag samen.

Het is een investering sinds de babytijd, opgroeien met elkaar. Onderschat dat niet. Ik ben van de week naar een bejaardenhuis geweest. Wat een eenzaamheid trof ik daar. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen en veel klaagden dat de kids niet komen. Ik dacht: heb je toen ze klein waren in een warme relatie met met liefde voor ze gezorgd? Want daar schort het vaak aan. Wanneer gaan ouders wakker worden om naar het grotere plaatje te kijken? Dat is : Hoe was IK als ouder? Kijk ook in de spiegel. Laten we van de fouten van anderen leren en het beter doen. Nu kun je nog corrigeren. Want time is running out. Wij zijn de generatie die straks in bejaardenhuizen zit.

Er zijn ook gekke ouders. Als je dat door hebt als buitenstaander, trek aan de bel bij instanties. Elk kind verdient liefdevol en zorgeloos op te groeien.

Een gek voorbeeld. Ik zag vandaag op social media dat er 2 kickboks typen pedos opsporen en ze een lesje leren en daarna uitleveren aan de politie. Bleek dat binnen een gezin de moeder overleed. De dochter bleef met de vader over. Die heeft dit kind als vrouw gebruikt. Elke avond erotiek met zijn eigen dochter. Die kick boxtypes hebben hem een flink pak rammel gegeven daarna uitgeleverd aan de politie. Wat de kick boxtypes hebben gedaan, keur ik niet goed, maar ik begrijp ze wel.

Zie je WAT er kan gebeuren als de MOEDER (dat fundament ) wegvalt .

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.