Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds voor de 9e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag én helpen ze de organisatie. Er zijn ruim 8.400 klussen aangemeld en in 99% van alle Nederlandse gemeenten iets te doen tijdens NLdoet. Net als vorig jaar is de animo van vrijwilligers groot. Naar verwachting steken ook weer meer van hen de handen uit de mouwen, zo’n 310 duizend.

Overal in het land hangen inmiddels oranje/witte spandoeken, een fantastisch gezicht. Het is de opmaat naar NLdoet. Ondanks de kou gaat NLDoet zaterdag 16 maart samen met ruim 300.000 vrijwilligers aan de slag! Ook bij de Scoutinggroep Olivier van Noort aan de Honingerdijk wapperen de spandoeken. Foto’s hieronder zijn van NLdoet 2011 toen de buitenkant in een nieuw kleurtje werd gezet.

scouting02scouting

Onder het motto: “Laat je uitdagen” gaan zaterdag daar de medewerkers van het Schoonmaakbedrijf Hago aangevuld met een aantal vrijwilligers en eigen bestuursleden aan de slag om het clubhuis professioneel schoon te maken. Na jaren van intensief gebruik is dat echt noodzakelijk. De scouting leden zelf gaan hun handen uit de mouwen steken bij het schoonmaken van de wijktuin in De Esch. Wilt u nog meewerken? Kom dan zaterdag om 10.00 uur naar ons clubhuis aan de Honingerdijk bij het parkeerterrein schuin tegenover de ingang van het Arboretum.

We vinden het belangrijk dat mensen elkaar helpen. En daar staan we gelukkig niet alleen in. Samen met duizenden sociale organisaties in het land maken we ons hier dagelijks sterk voor. Om deze organisaties in het zonnetje te zetten organiseert NLDoet ter gelegenheid van de aankomende troonswisseling dit weekend nog een tweede actie: de Oranje Fonds Kroonappels. U kunt hierbij helpen! Kijk dit weekend op www.kroonappels.nl en geef uw stem aan een sociaal initiatief in Kralingen. Misschien wint uw favoriete initiatief zo een Kroonappel en een bedrag van € 50.000,=.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten.

Meer weten?
Er zijn nog klussers nodig

Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl.