Nog plek voor 120 kandidaten voor de op te richten wijkraden in 39 wijken in Rotterdam maar er is weinig interesse om wat voor je wijk te doen. Dat was vroeger in de jaren 70-80 wel anders. Toen waren er eerst bewonersorganisaties die veel regelden en in de jaren 70 kwamen de wijkraden die in Rotterdam meer te zeggen kregen over de wederbouw na de oorlog. In de wijkraden zaten veel mensen uit de clubhuizen en andere organisaties, zoals uit de politieke partijen.
Mijn eerste stappen in de politiek waren toen voor de wijkraad Kralingen. Het was veel werk en er diende in die tijd heel veel te gebeuren, zoals de ontwikkeling van het DWL gebied. Daar produceerde de Rotterdamse Drinkwaterleiding, DWL, ons drinkwater en die verhuisde naar de Biesbosch. Ook het gebied het Noordelijk Niertje is toen bebouwd en het ging ook zo met de veemarkt waar een heel nieuwe wijk kwam. We waren bezig met het slopen en de opbouw van de stadvernieuwing en nog veel meer, zoals het Kralingse Bos waar van alles moest gebeuren om het te maken zoals het nu is, een van de drukste recreatiegebieden van Nederland. Omdat dit heel veel werk was, werden in 1981 voor heel Rotterdam deelraden ingesteld. Voor mij als PvdA-lid was het toen geen grote stap van de wijkraad naar de deelraad Kralingen-Crooswijk.
Het mooie was dat er in de 14 deelgemeenten ook verschillende politieke partijen zaten, zoals de VVD. In de deelgemeente Kralingen-Crooswijk woonde in 1991 minister Mark Harbers. Hij kwam als plaatsvervangend burgerlid in de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer.
Mark heeft later snel carrière gemaakt. Hij is nu namens de VVD minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is een aardige man met een belangrijke post en dat hebben wij hard nodig in deze maatschappij.
Op de foto staan Mark en ik naast elkaar folders uit te delen in juni 1992 op de Oudedijk. Bevlogen voor wat wij belangrijk vonden.
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
recent commentaar