De heer en mevrouw De Vries-Ortega hadden hun zoontje Mark, 3 jaar, meegenomen naar het Open Huis van Kralingse basisschool De Bavokring, afgelopen vrijdag. Het echtpaar had al een aantal scholen in de buurt bekeken en wilde graag nader kennismaken met De Bavokring.

Zo kon het tijdens de rondleiding gebeuren dat het gezelschap terechtkwam bij een muziekles. De kinderen van de groepen 5 en 6 doen mee aan het (SKVR) project IKEI Ieder Kind Een Instrument.

Ouderinitiatief
Medio mei 2013 is het zgn. Ouderinitiatief Bavokring in Kralingen gestart. Het ouderinitiatief beoogt van De Bavokring een ‘gemengde (basis)school’ te maken. De populatie van de school zou een afspiegeling dienen te zijn van de (omringende) buurt. Dat lukt inmiddels aardig.
Contact: info@ouderinitiatief.nl, ouderinitiatief.bavokring@gmail.com, facebook.com/BavokringOuderinitiatief.

Brede school
De Bavokring is een school met veel voorzieningen en biedt naast de reguliere lessen veel extra’s, zoals toneel, muziek en dans en is daarmee een zgn. brede school. De kinderen van de groepen 5 en 6 doen mee aan het project IKEI – Ieder Kind Een Instrument, dat elk jaar weer wordt afgesloten met een groot gezamenlijk concert in de grote zaal van De Doelen. De Kralingse basisschool heeft twee eigen gymzalen én een gymleraar. De docenten zijn overwegend jong én er zijn mannen bij!

Open Huis bij De Bavokring 2016

Wat is er natuurlijker dan dat kinderen op straat, in de kinderopvang, bij sportverenigingen én op school, in de buurt, elkaar kunnen tegenkomen? Dat vinden de ouders van het Ouderinitiatief. En u?

KBS de Bavokring, katholiek basisonderwijs, www.debavokring.nl, Willem Ruyslaan 17, 3061 TT Rotterdam-Kralingen, tel. 010-4116881.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)