Binnen enkele jaren zal het schoolgebouw van de Bavokring aan de Willem Ruyslaan (1953) worden afgebroken. Op dezelfde plaats zal daarna een nieuw schoolgebouw verrijzen voor de Bavokring.

De huidige Bavokring is ontstaan uit de St. Bavoschool en de St. Janschool. In 1903 ging de St. Bavoschool in de Waterloostraat van start en in 1910 volgde de St. Janschool in de Sionstraat. In mei 1940 raakte de St. Janschool zodanig beschadigd bij het bombardement dat het moest worden afgebroken. In 1953 kreeg het een gloednieuw schoolgebouw aan de Willem Ruyslaan. In 1963 trok de St. Bavoschool in bij de St. Janschool op de Willem Ruyslaan en heette de school voortaan St. Bavo-St. Janschool. Later werd de naam veranderd in de Bavokring, maar de naam St.Bavo-St.Janschool staat nog steeds op de gevel.

Bij een groep oud-leerlingen is het idee ontstaan om bij de gelegenheid van het betrekken van het nieuw te bouwen pand op de plaats van de huidige school, een gedenkboek samen te stellen waarin de geschiedenis van de school/scholen vanaf 1903 tot nu wordt beschreven. Inmiddels hebben we een redelijk zicht op de periode 1903 tot 1972. Maar daarna ontbreekt nog van alles. Daarom zouden we graag in contact komen met oud-leerlingen van de St. Bavo-St. Janschool en de Bavokring om herinneringen, foto’s etc. te delen, zodat we ook de periode van 1972 tot nu kunnen beschrijven. Mocht u aan dit gedenkboek willen meewerken, dan kunt u mailen naar: hans.vander.heyden@hccnet.nl.

We hopen een prachtige hoeveelheid herinneringen te kunnen toevoegen aan wat we al hebben!

Met vriendelijke groeten,

namens de werkgroep ,

Hans van der Heyden


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.