Bijna een jaar geleden, op 1 april 2015, startten Ron en Kevin Koebrugge, vader en zoon, in Sociëteit De Jockey Club. Na de verbouwing en herinrichting, vooral van de keuken, vond vervolgens op 20 augustus 2015 de officiële en feestelijke heropening plaats.

Wat kortweg wordt aangeduid als ‘Jockey Club’ heet eigenlijk ‘Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège – De Jockey Club’. In 1837 werd die opgericht en in 1839 werd de manège in gebruik genomen – aan de Oude Binnenweg. Van die locatie in het Rotterdamse centrum werd in 1937 afscheid genomen. Sindsdien is de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège aan de Kralingseweg 120 in Rotterdam-Kralingen.

Locatie
De locatie is tamelijk uniek. Immers, vanuit De Jockey Club ziet men de paardensporters aan het werk, op die prachtige plek in het Kralingse Bos. De organisatie van het CHIO (Concours Hippique International Officiel) bedacht ooit dat misschien het Feyenoordstadion meer in lijn zou zijn met de ambities van het jaarlijkse evenement, maar kwam daar snel op terug. Het CHIO hóórt in het Kralingse Bos! Juist die locatie leent zich goed voor de gastvrijheid van de heren Ron en Kevin Koebrugge. Zij hebben de delicate taak op zich genomen om de leden en de bezoekers te voorzien van een heerlijke lunch, borrel of een goed diner.

De binnenbak van de Rotterdamsche Manège

De binnenbak van de Rotterdamsche Manège

Ron Koebrugge
Ron Koebrugge (66jr.) is bekend als cateraar, ‘in het groot’, in heel Nederland. Evenementen als Parkpop, Metropolis, Pinkpop en Lowlands werden door hem voorzien spijs en drank en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Datzelfde deed hij in diverse voetbalstadions.

Kevin en Ron Koebrugge

Kevin en Ron Koebrugge

Kevin Koebrugge
Kevin Koebrugge (35jr.) ging als jongeling natuurlijk mee naar de evenementen. Hij reed rond met een ijswagentje en verkocht hamburgers. Studeren deed hij ook: aan de Hotelschool in Den Haag. Dat leidde tot stages in grote hotels, in Rotterdam en Shanghai(!) Een uitstapje in de bankwereld viel tegen, ‘kantoorwerk’. In 2007 meldde hij zich bij ‘Ron Koebrugge Catering Service’, het bedrijf van zijn vader.

Rudolf de Paauw
Wat beweegt de heren Koebrugge om aan het werk te gaan in De Jockey Club? Kevin: ‘De uitdaging, een kwaliteitsimpuls geven’. Die kwaliteitsimpuls in de opnieuw ingerichte keuken lijkt gewaarborgd door de inschakeling van kok Rudolf de Paauw. Zoals Ron en Kevin hun ervaring hebben op vele vierkante meters, zo heeft Rudolf die in de beslotenheid van de keuken. Met veel animo bereidt hij imposante diners, maar ook salades, torenhoge hamburgers, e.d., die vervolgens op voorkomende wijze worden ‘uitgeserveerd’ door Nelselina. Als het nodig is, springt Elly, de vrouw van Ron, met plezier bij, om af te wassen.

Rudolf de Paauw

Rudolf de Paauw

Menukaart
Op de menukaart prijken voorgerechten, zoals caesar salade, hoofdgerechten, zoals kogelbiefstuk, en nagerechten, zoals tarte tartine. Wenst u een vegetarisch gerecht, zoals tagliatelle 4 kazen? Staat op de kaart! Aan de kinderen is ook gedacht, bijv. patat met kroket. Bovendien kunnen belegde broodjes, met o.m. gerookte zalm, smakelijke hapjes, zoals de Rotterdamsche bitterballen en snacks, bijv. tosti’s worden besteld. Dranken? De koffie is gewoon goed en de Sociëteit heeft een volledige drank- en horecavergunning. Voor elk wat wils!

De grote zaal van Sociëteit De Jockey Club

De grote zaal van Sociëteit De Jockey Club

Openingstijden:
Maandag: 11.30-23.00, dinsdag: 16.00-24.00, woensdag: 14.00-24.00, donderdag: 11.30-24.00 vrijdag: 16.00-24.00, zaterdag: 11.00-18.00 en zondag: 11.00-18.00 uur.
Welkom!

rotterdamsche manege logoSOCIËTEIT GEVESTIGD IN DE ROTTERDAMSCHE MANÈGE DE JOCKEY CLUB
Kralingseweg 120 – 3062 CG Rotterdam – Tel. 010-4527153

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.