(foto:) Sponsorloop voor Oekraïne door Montessorischool Kralingen, woensdag 16 maart. De groepen 1, 2,  3 en 4 in actie.

Uit alle macht aangemoedigd door ouders/verzorgers liepen kinderen van alle groepen (1 t/m 8) van de Montessorischool Kralingen hun rondjes in Park Rozenburg op woensdagochtend 16 maart. Hoe meer rondjes binnen een bepaalde tijd hoe meer geld er binnenkwam voor Oekraïne. Voor in de middag stond de teller op 10.200 euro. Directeur Hanna van Os van de Montessorischool Kralingen: 6.000 euro gaat naar het EMC dat ervoor gaat zorgen dat medicijnen e.d. naar Oekraïne worden gebracht, 500 euro is voor de eerste levenbehoeften van de vluchtelingen aan de grens en van 3.700 euro worden 10 fietsen aangeschaft bij Mega Bike voor hier inmiddels aangekomen vluchtelingen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De Montessorischool Kralingen was op 16 maart al twee Oekraïense leerlingen rijker. HV (hockeyvereniging) Victoria heeft haar accommodatie ter beschikking gesteld van vluchtelingen uit Oekraïne. Inmiddels verblijven daar een ‘gestrand’ Oekraïens hockeyteam onder 24 jaar en een aantal gezinnen met kinderen die waren aangehaakt, op weg naar Rotterdam.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.