Ik heb al heel veel gehoord over het dating gebeuren. De meest bizarre verhalen komen voorbij. Ik houd ervan om mensen aan te spreken op hun gedrag. Wel met een knipoog. Dus, als wij in een discussie zitten en ik hoor de meest gekke date verhalen dan zeg ik er meteen wat van. Je hoeft het niet aan te nemen wat ik verkondig maar stiekem hoop ik toch dat je er iets mee doet. Omdat ik al zoveel voorbij heb zien komen.

Het lijkt bijna alsof daten een dagelijkse baan is geworden. Vroeger kon je lekker ongedwongen van iemand houden. Nog steeds hoor maar je moet zo alert blijven. Een goeie kennis van mij belde op. Ze wilde met mij praten. Ik was niet thuis. Dan kan ik niet relaxt luisteren, dus ik stelde voor om haar terug te bellen als ik thuis was. Zo gezegd, zo gedaan. Thuis gekomen hing ik met haar aan de telefoon. Ze had een leuke kerel ontmoet via een datingsite en begon met hem te communiceren. Na wat heen en weer appen vroeg ze wat voor werk hij deed. Hij had zijn eigen bedrijf wist ze te vertellen. Ik zei, eigen bedrijf is breed. Heb je niet doorgevraagd toen jullie over dat onderwerp spraken? Nee, ze had niet doorgevraagd. Ik zei, tegenwoordig kan je alles via Google vinden. Google is onze beste vriend en die liegt niet. Je had moeten doorvragen wat voor eigen bedrijf hij heeft dan had je dat opgezocht op Google om te kijken of dat waar is.

Het gekke is dat mannen en vrouwen het zo snel geloven als die mooie verhalen worden opgehangen. En ik begrijp dat het leuk is om dat aan te horen. Maar laten we toch ook een beetje kritisch blijven. Ik zei, je moet de volgende keer geen genoegen nemen met ik heb een eigen bedrijf. Vraag daarop door. Enfin, dat heb ik haar opgedragen te doen een volgende keer. Veel mannen zeggen wat je wilt horen. Ze zou met die man afspreken. Ik zei, je moet goed weten wat je doet, want je bent niet gek op hem, dus ga niet met hem afspreken. Ze vond van wel en ging toch. Want hij heeft een groot huis en ze gaan daar chillen. Ik zei, weet je zeker dat het alleen maar chillen is? Want veel mannen gaan maar van één ding uit dat ze met jou gaan doen als je een bakkie komt doen bij hun thuis.

Vooral als ze voorstellen om je op te halen. Dan hebben ze er alles voor over (om je zo snel mogelijk het bed in te krijgen). Enfin, ze ging met hem afspreken. Want hij had foto’s naar haar gestuurd van zijn huis en hij heeft een heel groot huis. Je hoorde dat het huis heel interessant voor haar was. Waarschijnlijk ziet zij zichzelf daar al paraderen als zijn meisje. Ik viel stijl achterover dat ze dus toch die afspraak had gemaakt dat hij haar thuis kwam ophalen. De man met een grote auto, een Tesla, een groot huis en eigen bedrijf zou haar ophalen. Ze was op haar mooist. Hij haalde haar thuis op. Ze reden weg van haar thuis richting zijn huis. Niet ver bij haar vandaan, zei ze ergens te willen stoppen. Of hij iets te eten kan kopen, want ze heeft honger. Hij bleek heel geïrriteerd. Hij vroeg waarom ze niet thuis had gegeten. Dat hij dat vroeg was voor haar geen wake-upcall. Hij antwoordde geïrriteerd dat als ze honger heeft, hij haar weer bij haar huis gaat afzetten. Ze waren net bij een rotonde en hij pakte de afslag op weg terug naar haar huis. Ze schrok en vond hem gierig, want hij heeft haar thuis afgezet. Ja, je gelooft je eigen oren niet. Hij dacht, je krijgt van mij niks.

Ga maar naar terug naar huis als je honger hebt. Maak iets te eten. Ze bleef even ronddartelen in haar huis, appte hem daarna weer met de vraag: kom je nog? ik ben klaar. Die man heeft die berichten gelezen maar appte niks terug. Later appte ze weer: kom je nog, ik ben klaar. Hij had het weer gelezen maar reageerde niet. Je gelooft het niet, die man heeft nooit meer gereageerd op haar berichten. Ze was woedend en vroeg zich af wat er met die mannen aan de hand is. Ik zei, nee, in dit geval kan je niet die man de schuld geven. Jij had nadat hij je thuis had gedropt omdat hij geen eten voor je ging kopen, hem moeten blokkeren. Hij wilde je laten zien dat hij niks aan je gaat geven. Zelfs al is het een portie eten. Buitendien, waarom ben je die man eten gaan vragen? Je hebt jezelf zo verlaagd. Je kent hem net een paar dagen. Je ontmoet hem net 10 minuten en gaat al vragen…

Hij is daarop afgeknapt. Doe dat nooit meer. Ook al heeft hij een groot huis. En een Tesla (dure auto) en een eigen bedrijf. Ga niet meteen vragen. Denk je dat die man je niet door heeft? Hij denkt, er zit een vrouw naast mij die mij wil uitkleden. Daar zit geen enkele man op te wachten. Ook al heeft hij een Tesla. Dus laat die bezittingen je niet verblinden. Ga voor de liefde, niet voor zijn spullen, want dan ga jij lelijk je neus stoten.

Lita Gunther


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.