Reizigers met de metro en tram in Rotterdam moeten de komende dagen rekening houden met ernstige overlast. Naast de afsluiting van metrostation Stadhuis wordt er komende dagen ook gewerkt aan het metrospoor tussen Blaak en Oostplein én wordt geklust tussen de tramhaltes Leuvehaven en Beurs.

Deze werkzaamheden stonden al eerder gepland en zijn volgens de RET niet zomaar te annuleren. Het valt ongelukkig samen met de afsluiting van metrostation Stadhuis, dat sinds dinsdag dicht is na de vondst van asbestdeeltjes.

Sindsdien rijden er geen metro’s tussen Rotterdam-Centraal en Beurs. Het metrostation blijft nog zeker twee weken dicht; mogelijk gaan de metro’s wel eerder weer rijden, maar stoppen ze niet op station Stadhuis. Het advies is om de tram te gebruiken op dit traject.

Maar op de Schiedamsedijk, tussen tramhaltes Leuvehaven en Beurs, wordt ook gewerkt. Deze werkzaamheden maken deel uit van een bredere planning, zoals de herinrichting van de Coolsingel. Het vervangen van de stadsverwarming hier volgens de RET kan ook niet uitgesteld worden. Door de werkzaamheden rijden er niet alleen minder trams op dit traject, maar ook op de omleidingsroute Centraal Station en Beurs wordt minder gereden.

Blaak – Oostplein
Dit weekend en komend weekend zijn er ook werkzaamheden tussen metrostations Blaak en Oostplein, waardoor er ook lijn D tot station Beurs mogelijk vertragingen kunnen ontstaan.
“Deze zaken, en de grote kosten die uitstel met zich mee zou brengen, gaven de doorslag om de werkzaamheden ondanks de situatie op metrostation Stadhuis te laten doorgaan”, meldt de RET. “Een lastige afweging, waarbij veiligheid, maar ook andere belangen zoals een goed functionerende stadsverwarming, voorrang kregen.”

Meer informatie: www.ret.nl

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.