Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

In januari was iedereen zich nog aan het voorbereiden op het nieuwe jaar en er had zich niemand aangemeld, maar in februari weer wel. Zo fijn! Er hebben zich zelfs 2 mensen aangemeld. En beide zijn mooie matches geworden. Er gaat iemand schaken met die meneer die dat zo graag wil en er is een dame die geholpen wordt met een wekelijks gesprek. Samen maken we echt het verschil voor ouderen. Dat werd ons ook nog bevestigd door de huisarts, die vertelde dat er minder ouderen bij het Wijkteam worden aangemeld omdat ons project het verschil maakt. Dat is toch geweldig! Maar dat kunnen we niet zonder al die lieve Wijksteunvrienden die betrokken zijn, dus het is echt “Samen maken we het verschil”. Wilt u ons daarmee verder helpen?

Wijksteunvriend?
We zijn gestart dit jaar met het zoeken naar 20 Wijksteunvrienden en er hebben zich in februari 2 aangemeld, dus we gaan verder op zoek naar nog 18 wijksteunvrienden. Misschien bent u dat?

Misschien bent u degene die iemand wil begeleiden naar de markt, bijvoorbeeld eens in de 2 à 3 weken of die een dame wil begeleiden naar de Bingo op donderdagavond, zodat zij weer doet wat ze zo graag wil.

Bent u meer iemand die van kunst en cultuur houdt? Dan bent u misschien degene die een dame mee wilt nemen naar een museum of een tentoonstelling of samen naar het theater gaan?

Of bent u degene die ook van biljarten houdt en dan een meneer wil meenemen om samen te gaan? Dit zijn vragen die bij ons nog openstaan. Iedere week krijgen we nieuwe hulpvragen die zeer divers zijn. Dus wilt u wat anders doen of heeft u iets wat u wilt aanbieden? Bel ons dan en kom vrijblijvend praten, want er zijn vele manieren waarop we ouderen (en soms ook jongere mensen) wat meer gezelligheid kunnen bieden!

Koffietijd
Zo organiseren wij zelf, met hulp van stagiaires, op donderdagmorgen “Koffietijd”, van 10.00 tot 12.00 uur in ‘De Pomp’. Dan is iedereen welkom voor een kop koffie of thee. De een gaat dan een bordspel spelen, de ander praat gezellig, soms gaat er een groepje sjoelen en zo maken we het gezellig met elkaar. Niemand hoeft zich aan te melden, maar wij nodigen iedereen wel uit om te komen en waar nodig halen we mensen even op, want samen maak je het tot een succes. Misschien wilt u daaraan meedoen of meehelpen? Allemaal mooie verbindingen die we graag zien gebeuren.

Hopelijk bent u ook enthousiast geworden en meldt u zichzelf aan, want er is zeker iemand die uw steun kan gebruiken. Heeft u 2 uur per week tijd om een oudere blij te maken? Kom dan a.u.b. in ieder geval voor een vrijblijvend gesprek. Komt u ons helpen?

Tekst loopt door onder de foto

Weekend 
Super-Actief organiseert ook maandelijkse activiteiten in het weekend, omdat dat meestal saaie dagen zijn voor ouderen. Onze winterwandeling op zondag 24 februari is een heerlijke middag geworden. Met 33 mensen zijn we gaan wandelen naar de schaatsbaan en eenmaal terug hebben we genoten van de erwtensoep en accordeonmuziek. Mensen die niet zover konden wandelen, hebben gewandeld tot ze niet meer verder konden en hebben uitgerust in de rolstoel (gehuurd) die door een vrijwilliger geduwd werd. Samen waren we oersterk en we hebben een zeer gezellige middag gehad!

Op zaterdag 16 maart gaan we met 66 personen wandelen in het park bij de Euromast en daarna gaan we varen met de Pannenkoekenboot. Helaas is dat uitstapje volgeboekt, u kunt zich nog wel aanmelden voor:

Zaterdag 13 april: Ontmoetingsmiddag met bloemschikken en bonbons maken

Op zaterdag 13 april, organiseren we een ontmoetingsmiddag in De Pomp, in Pompgebouw De Esch. We zorgen ervoor dat u echt een ander gaat ontmoeten en om het nog gezelliger te maken, kunt u ervoor kiezen om mee te doen met het maken van een paasbloemstukje of zelf bonbons maken. Kosten: 7,50 per persoon.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: www.super-actief.nlfacebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.