Foto: Chef Karim maakt het grand dessert.

‘We willen je aan de voorkant’

In 1668 verkocht de voogd van de toen minderjarige ‘heer’ Johan Willem du Faget de ‘heerlijkheid’ Kralingen aan de stad Rotterdam – voor 88.000 Karolus-guldens. Zo staat het op Wikipedia. Reden voor Pèt Voss om zijn nieuwe ‘barbistro’ op de hoek van de Jericholaan en Eerste Jerichostraat ‘Carolus’ te noemen.

Pèt groeide op in Oeff elt in NoordBrabant. Nu heeft hij (nog) een huis in Gennep. Zijn eerste stappen in de horeca wereld brachten hem in de spoelkeuken van restaurant Bloemers in zijn geboortedorp. Na enige tijd kreeg hij te horen: jij moet de spoelkeuken uit, we willen je aan de voorkant’. Pèt was toen een jaar of vijftien. Na de middelbare school koos hij voor de 4-jarige MBO opleiding horeca & management – die hij een jaar te vroeg verliet, omdat hij alles eigenlijk beter wist. “Ja, ik was best wel eigenwijs”. Daarna volgden 3 jaar in restaurant ‘t Molenhuys in Rijkevoort, eerst in de bediening en later als bedrijfsleider. Het is dan 2013. Vervolgens, omdat Pèt meer wilde weten over de bereiding van vis, was hij twee jaar in dienst bij de
‘beste viswinkel van Nijmegen’, Peter van de Laar. Die stopte en Pèt rolde in de badkamerverkoop (!). “Een andere uitdaging. Best wel veel aan gehad, maakte in de praktijk kennis met marketing, administratie en verkooptechniek”.

Pèt Voss

Twee dromen
Pèts vriend Stefan woont in Boskoop en de twee heren zijn op zoek naar een huis in de omgeving van Carolus. Als dat lukt, worden twee dromen waarheid: in Rotterdam wonen en een zaak beginnen. De voorlopige oplossing is een huurhuis aan de nabije Oudedijk. Stefan en Pèt stappen graag in Rotterdam.

Keuken
De keuken van Carolus is Frans georiënteerd. Het menu volgt de seizoenen en Pèt brainstormt daarover met chef Karim. Het team bestaat verder uit: Sanne en Linda, beiden in de bediening en Milou, Julia en Eva, die in de keuken helpen en afwassen.

Linda van de bediening in actie.

Menu
Voor een kennismaking met wat Carolus te bieden heeft, raadt Pèt aan de saté van kippendij, met een spicy saus, atjar en cassavekroepoek en de Burger 010, met bacon, home made burgersaus en Old Rotterdam (kaas). De kaas komt van zijn schoonzus, van ‘Hoogendoorn’, kaaskraam op alle markten in de regio Rotterdam. Niet onvermeld mag blijven het 3-gangen keuzemenu voor 29,95. Kijk op de onderaan vermelde site voor het uitgebreide menu.

Terras
Carolus beschikt over een volledige vergunning, er kan, uiteraard, rekening gehouden worden met dieetwensen én: kleine honden worden niet geweerd. Het voorjaar zal niet lang meer op zich laten wachten. Vanaf april gaat het terras, op het zuiden (!) open. Pèt: “Ik heb ook stage gelopen in een sterrenzaak maar mijn voorkeur gaat uit naar goed eten, ruime porties en gezelligheid”. Het zal zijn Bourgondische inslag zijn.

Openingstijden: zondag t/m donderdag van 11.30 tot 0.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 01.00 uur.

Wees welkom in: ‘ Carolus BarBistro ‘
Jericholaan 82-b
3061 HH Rotterdam (Kralingen)
tel. 010-3161062

www.carolusbarbistro.nl | Facebook

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.