‘Het was een grote baggerzooi’, aldus actieve bewoonster van Kralingen-West Diana Veer. Met ‘het’ bedoelde ze het pleintje aan de Wollefoppenstraat, vlakbij de Goudse Rijweg in Kralingen. De wijkbewoners dienden daarom een Bewonersinitiatief in bij de gebiedscommissie (rotterdam.nl/wonen-leven/kralingen-crooswijk) dat prompt werd gehonoreerd. 8 grote plantenbakken / bloemperken verfraaien nu het pleintje door toedoen van wijkbewoners.

Winterhard

Diana hoefde de bloemen en de planten. Allemaal winterhard! niet alleen in de aarde te stoppen. De Ster fotografeerde de tuinlieden op woensdag 17 oktober. Van links naar rechts: Huseyin, Brigitte (zus van Diana), Elizabeth (mama van Diana) en Diana. Omdat er nog meer wijkbewoners hadden meegedaan, stuurde Diana De Ster nog een foto, waar iedereen die meedeed op staat, dus ook, op de achterste rij: Mima, Frank en zijn dochter Milans en helemaal rechts Mina.

Stadsbeheer

Wat ging de aarde in? Tijm, Echinacea, Vrouwenmantel, grassen, rozen, Russische salie en nog meer. De Gemeente Rotterdam – Stadsbeheer heeft beloofd de plantenbakken / bloemperken bij te houden.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.