Bewoners van de Aegidiusstraat in Rotterdam-Kralingen hebben sterke vermoedens dat de steekpartij, van vorig weekend, een bewuste aanval op de zwangere vrouw was. De politie gaat nog steeds uit van een beroving, maar houdt andere opties open.

Bij de steekpartij, in de nacht van vrijdag op zaterdag, raakten een 29-jarige vrouw en een 30-jarige man zwaargewond. De zwangere vrouw verloor later deze week haar ongeboren kind.

Geen beroving
Een vrouw uit de straat die als eerste bij de slachtoffers arriveerde, spreekt haar twijfels uit over een beroving: “Haar tas lag er nog en hij had z’n mobiel nog. En de aanval op haar was wel heel persoonlijk. Het was niet steken, het was echt snijden. En dat bij een jonge vrouw, van wie achteraf blijkt dat ze zwanger is.”

‘Onvoorstelbaar veel bloed’
Omwonenden spreken ook van een onvoorstelbare hoeveelheid bloed op straat. Beide slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. De twee daders zijn nog spoorloos.

Onderzoek
De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. In de nacht van vrijdag op zaterdag – precies een week na de steekpartij – zijn politiemedewerkers opnieuw de straat ingegaan om mensen te ondervragen. Ook zijn stoepborden geplaatst waarin getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Beluister hier het audio verslag van RTV Rijnmond

stoepboard

rijnmond_offline